Avledande manövrar och pausstickningar.

Passing Place i Skottland foto av Carina Malmgren

Såhär fungerar jag; om ett projekt – rent hypotetiskt kan en säga att det här gäller alla aspekter av livet – känns övermäktigt så kan jag behöva starta ett nytt projekt, ett litet, mindre, kort projekt av spontan natur för att kunna återvända till det större och mer tidskrävande projektet.

Det är inte som att jag bara skulle kunna pausa och göra ingenting, fy vale, nej det måste hela tiden pågå någonting för att inte rastlösheten ska få mig att klättra på väggarna. Uppenbarligen inte tillräckligt mycket leda och vägghasande att jag faktiskt får för mig att avsluta det stora långtråkiga projektet på en gång. Eller så behöver jag pausa för att finjustera teknik, eller se på saker från en ny vinkel.

Så, just nu är min pausstickning från större projekt att sticka en knappkant med icord och knapphål till Space invaders-koftan – som jag diskuterade igår. Knappkanten för själva knapparna är klar, och det är bara att fortsätta. Det är ett ovanligt stort/tidskrävande projekt för att vara “en liten pausstickning”.

Men det får vänta, både blogg och knappkant; jag har ett referat att skriva! (Eventuellt var det här inlägget precis den där sortens avledande manöver jag behövde för att skriva klart skoluppgiften.)

/Carina