Braid hills cardigan, två veckor senare.

närbild på halvfärdig braid hills cardigan

*knackar på korgen med aktiva stickprojekt*
*tittar barskt på stickprojekten och petar lite med en pinne*

– Och hur var det här då?

Jo, så jag har stickat kroppen och axelpartier både fram och bak. Nu är det ärmar på gång, men jag har haft lite problem med att tolka mönstret. Eller problem med att läsa, verkar det mer som. Jag har grubblat i en vecka över var jag ska göra av de 8 maskor jag plockat undan vid armhålet, när det är dags att plocka upp för axelpartiet. Om jag hade läst klart både avsnitt 11. och 12. i beskrivningen hade jag fått det helt klart för mig. Om jag känner mig en smula dum nu? Eventuellt.

Men vad bra, då kan jag ju sticka klart de där ärmarna och komma vidare med koftan.

För övrigt är jag inte helt imponerad av knapphålskant med vriden resår, den är liksom.. sladdrig. Jag funderar på hur en kan stärka upp den lite så den inte roterar när koftan är uppknäppt. Att repa upp känns inte som ett alternativ – det innebär omstart av hela projektet och det har jag ingen som helst lust med. Kanske klippa bort den sladdriga sidan och sticka om tillsammans med halskanten.

bild på halvfärdig kofta som mest ser ut som en gul väst
Braid hills cardigan, i samma nyans som ekologisk äggula.

Vad tror ni?
/Carina