Miss Bennet

Miss Bennet, photo and pattern: Anette Mielche

Jag skulle ju bara vara duktig och vuxen den här helgen, och inte starta några nya projekt fastän jag avslutat ett – utan lugnt och metodiskt beta av ufo-högen. Sen kom jag fram till det där med regnbågskoftan; att den måste repas upp. Och ärmarna på rävkoftan måste repas upp och stickas om. Jag hade dock ingen som helst lust att ägna helgen åt att repa upp stora delar av ufo-högen.

Så, jag gjorde det enda rätta en söndagförmiddag och startade ett nytt projekt. Möt Miss Bennet; en båtringad tröja med korta puffärmar, här blir hon i en mörk klargrön nyans av Kampes 2-trådiga (som jag, som ni kanske minns, köpt från Luftmaskan). Hittills har jag mest lagt upp en massa maskor, samt påbörjat en liten modifikation på mönstret. Tex stickas kanter med vriden resår, och resten av tröjan blir inte randad i mosstickning/slätstickning.

När det inte blir som en tänkt sig, kan det bara bli annorlunda.
Repa upp ett kilo garn kan jag likaväl göra en annan dag.
/Carina